Opskrifter > Brød > Grahamsboller

Grahamsboller

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
Opskrift på nemme og velsmagende grahamsboller. Rækker til ca. 20 boller
Ingredienser til portion(er)

Grahamsboller

  • 50 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 spsk. olie
  • 250 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

1. Gæren udrøres i vandet. Heri salt, sukker, æg og olie.

2. Melet tilsættes lidt efter lidt.

3. Der æltes godt – ca. 10 minutter – giver bedre hævning.

4. Hæves ca. 40 minutter.

5. Formes til boller – eventuelt med en ske – dejen skal være lidt klistret og hæver til dobbelt størrelse – ca. 30 minutter.

6. Pensles med sammenpisket æg og drysses evt. med en anelse grahamsmel.

7. Bager ca. 20 minutter ved 220 gr.



Se flere sunde og slankende opskrifter på brød og boller her

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
134 kCal / 560 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 1 gram
Kulhydrater: 24 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 2 gram