Opskrifter > Brød > Boller med havre og kanel

Boller med havre og kanel

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
Rigtigt lækre boller med havregryn og kanel. Smager lige så godt som kage!
Ingredienser til portion(er)

Boller med havre og kanel

  • 200 g havregryn
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 50 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 3 spsk. kanel, stødt
  • 1 dl rapsolie
  • 500 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 65 g æg, hele

Fremgangsmåde

1.) Kog havregryn, 6 dl vand og salt til en tyk grød.

2.) Rør konstant i grøden, så den ikke brænder på.

3.) Lad grøden køle af.

4.) Opløs gæren i 1 dl vand i en stor skål og tilsæt havregrøden.

5.) Tilsæt sukker, kanel, olie og halvdelen af melet og rør det sammen.

6.) Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt til dejen er fin og glat og slipper fingrene. Brug evt. lidt ekstra mel.

7.) Lad dejen hæve 30 minutter.

8.) Del dejen i 2 og skær hver portion dej i 17 stykker (ca 50 g pr bolle).

9.) Tril hvert stykke dej til en bolle. Sæt bollerne på 2 bageplader som er beklædt med bagepapir.

10.) Pensl bollerne med æg og lad dem hæve 30 minutter.

11.) Bag begge plader med boller på en gang ved 180 grader varmluft i 12-15 min., til de er gyldenbrune.

12.) Uden varmtluft bages hver plade for sig ved 200 grader. 13. Bollerne kan fryses.

Kan smagsmæssigt erstatte en kage!

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
134 kCal / 560 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 21 gram
Protein: 3 gram
Kostfibre: 2 gram