Opskrifter > Brød > Batat boller

Batat boller

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
Bløde boller med en sprød skorpe. Batat bollerne kan bruges i madpakken, på morgenbordet eller til en suppe.
Ingredienser til portion(er)

Batat boller

  • 300 g batat (søde kartofler)
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl ymer
  • 1,5 tsk. salt
  • 150 g valset spelt
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 600 g hvedemel
  • æg til pensling

Fremgangsmåde



Batat boller
1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt olie, ymer og salt.
2. Riv bataten og tilsæt den til massen.
3. Rør spelt og fuldkornsmel i og rør dejen godt sammen.
4. Rør hvedemel i til dejen stadig er våd men kan samles til en pæn dej.
5. Lad den hævet i en god time på et lunt sted.
6. Ælt dejen sammen, form den til boller og lad dem hæve i en ½-1 time.
7. Pensl dem med æg og bag dem 20-25 minutter på 200 grader




Se flere lækre og kaloriefattige opskrifter på brød og boller her

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
346 kCal / 1448 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 4 gram
Kulhydrater: 63 gram
Protein: 10 gram
Kostfibre: 6 gram