Opskrifter > Brød > Flute

Flute

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
Lune og lækre hjemmelavede flutes (denne opskrift kræver en røremaskine). 
Ingredienser til portion(er)

Flute

  • 6 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 250 g durum mel
  • 350 g hvedemel
  • 30 g hvedeklid
  • 150 g korn og frø blanding
  • 20 g salt

Fremgangsmåde

1. Kom vandet i rørekedelen og opløs gæren i det.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og brug dejkrogen til at ælte dejen sammen med.

3. Dejen er meget lind men efter 15 – 20 minutter, på næsten højeste hastighed, samler dejen sig så den slår mod siderne af skålen.

4. Pas på at røremaskinen ikke ryster ned fra bordet. Den skal æltes i mindst 15 minutter.

5. Hæld dejen i en bøtte der evt. er smurt med lidt olie og dæk den med film.

6. Dejen skal stå i køleskabet i mindst et døgn og kan sagtens stå i en uge.

7. Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del den i to eller tre.

8. Rul dem ud til pølser der lægges på en bølgeformet bageplade med bagepapir. Drys lidt mel på.

9. Kan også bages som et rundt brød på en flad bageplade.

10. Lad brødet hæve tildækket i en time.

11. Bages i ca. 25 minutter i en 220 grader varm ovn.

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
248 kCal / 1036 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 43 gram
Protein: 8 gram
Kostfibre: 3 gram