Opskrifter > Brød > Grovflutes

Grovflutes

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
Lækre grovflutes med hørfrø og rugkerner.
Ingredienser til portion(er)

Grovflutes

  • 1 dl knækkede rugkerner
  • 1 dl knækkede hvedekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 spsk. olie
  • 3,5 dl vand (kogende)
  • 50 g gær
  • 2 dl surmælksprodukt
  • 2 tsk. salt
  • 550 g hvedemel (ca.)
  • æg (til pensling)

Fremgangsmåde



1.)  Kerner, hørfrø, olie og vand blandes og trækker ca. ½ time indtil det er håndvarmt.


2.)  Gæren udrøres heri. Øvrige ingredienser tilsættes – der holdes lidt hvedemel tilbage.


3.)  Dejen æltes grundigt – ca. 10 min. og stilles til hævning i ¾ time.


4.)  Formes herefter til lange flutes som efterhæver i ca. 30 min.


5.)  Ridses og pensles med æg. Bages midt i ovnen i 25 – 30 min. ved 220 gr. 

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
136 kCal / 571 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 2 gram
Kulhydrater: 22 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 2 gram