Opskrifter > Brød > Grissinistænger

Grissinistænger

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
Opskrift på velsmagende og sunde grissinistænger!
Ingredienser til portion(er)

Grissinistænger

  • 125 g grahamsmel
  • 125 g sigtemel
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk. oliemargarine
  • 12,5 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Lun kærnemælken til den er håndvarm, opløs gæren heri.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca. 5 min.
3. Dejen formes til en kugle, der hæver tildækket et lunt sted i ca. 20 min.
4. Dejen tages ud på køkkenbordet og deles i to kugler. Tilsæt evt. hakket hvidløg.
Dejen hviler kort - 2-3 min - tildækket
5. Tril dejen ud i en pølse på ca. 30 cm. Del dejen i 12 lige store stykker.
6. Tril hvert stykkes ud i ca. 25 cm. lange stænger.
7. Læg stængerne på bageplade beklædt med bagepapir.
8. Stængerne efterhæver ca. 30 min.
9. Pensl stængerne med sammenpisket æg. Drys fx. med groft salt, krydderier eller
sesamfrø.
10. Bages i varm ovn ved 210 grader i ca. 10-12 min. til stængerne er gyldne.
11. Grissinistængerne afkøles på rist.




Se flere lækre og kaloriefattige opskrifter på brød og boller her

Tips

Som smag til grissini stængerne kan anvendes fx.: groft salt, krydderier, hvidløg eller sesamfrø.

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
109 kCal / 456 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 16 gram
Protein: 3 gram
Kostfibre: 2 gram