Opskrifter > Kylling > Kylling på ovnbagte rodfrugter

Kylling på ovnbagte rodfrugter

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
En let og lækker ovnret med kylling og ovnbagte rodfrugter, der bare skal ind i ovnen - og så er der aftensmad!
Bage-/koge-/stegetid: 1 time 15 minutter
Ingredienser til portion(er)

Kylling på ovnbagte rodfrugter

  • peber, sort
  • salt, havsalt
  • 1000 g kylling, ben, kød og skind, rå
  • 600 g kartoffel, bage, rå
  • 0,5 bdt. persille, rå
  • 3 dl fromage Frais 0,3%
  • 375 g rødbede, rå
  • 375 g pastinak, rå
  • 375 g gulerod, dansk, rå
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1,5 stk. citron, rå
  • 375 g porre, rå

Fremgangsmåde



Kylling på ovnbagte rodfrugter
1. Alle grønsager (og kartofler) skrælles og skæres i grove stykker
2. Grønsagerne lægges i bunden af et indfast fad, kryddres med salt, peber, timian og citronsaft
3. Ovenpå grønsagerne lægges kyllingestykkerne som kryddes med salt og peber
4. Retten steges i ovn ved 160°C i ca. 45 min. til kylligestykkerne er møre
5. Serveres med en kold sovs rørt af fromage frais, lidt mælk, krydderurter (som fx. persille eller purløg)
6. Saucen smages til med salt og peber


Se flere sunde og slankende opskrifter med kylling her

Tips

Pynt retten med lidt frisk persille.

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
529 kCal / 2214 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 16 gram
Kulhydrater: 48 gram
Protein: 42 gram
Kostfibre: 9 gram