Opskrifter > Tilbehør - salater > Sprød kikærtesalat med rødbeder og mynte

Sprød kikærtesalat med rødbeder og mynte

Oprettet af: SlankeDoktor.dk
Diætistopskrift
En lækker og sprød kikærtesalat med rødbeder og mynte! Den er perfekt som tilbehør eller til et aftensmåltid. Da salaten indeholder kikærter skal der ikke spises kartofler, ris eller pasta sammen med.
Ingredienser til portion(er)

Sprød kikærtesalat med rødbeder og mynte

  • 1 tsk. citronskal, usprøjtet, fintrevet
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. rød balsamicoeddike
  • salt og peber
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 0,5 stk. rødløg
  • 300 g rødbede
  • 1 ds. kikærter
  • 0,5 spsk. olie
  • 1 bdt. mynte
  • 1 bdt. persille

Fremgangsmåde



Sprød kikærtesalat med rødbeder og mynte
1. Rødbederne skrælles og skæres i tynde strimler ? som tændstikker.
2. Vandet hældes fra kikærterne. De skylles og afdryppes i en si.
3. Løget skrælles og hakkes meget fint.
4. Persille og mynte skylles og hakkes ? gem et par kviste til pynt.
5. Rødbedestrimler, løg, kikærter og krydderurter blandes i en skål.
6. Olie, balsamicoeddike, citronsaft, citronskal, dijonsennep, sukker samt salt og peber
røres til en marinade som hældes over grøntsagerne.
7. Det hele blandes, og der pyntes evt. med et par krydderurtekviste.

Tips

Du kan vælge at koge kikærterningere selv i stedet for at købe dem færdigkogte på dåse. Men så skal du kun bruge ca. 100g rå kikærter til 2 personer. Kikærterningere skal ligge i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8-10 timer og suger derved vand.
Salaten passer rigtigt godt til lam og kylling.

Energifordeling

Pr. portion:
Energi:
358 kCal / 1497 kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 6 gram
Kulhydrater: 53 gram
Protein: 13 gram
Kostfibre: 11 gram